Verslag van de tweede dag van de 5-daagse cursus gelaatkunde in Goes


En alweer zo’n mooie dag! We hebben een prachtige nazomer.
We horen veel enthousiaste geluiden over hoe de leerlingen anders naar mensen zijn gaan kijken.
Ze letten op veel dingen waar ze normaal gesproken nooit naar zouden kijken. En ook welke conclusies je daar uit kan trekken! Natuurlijk ga je anders kijken naar je medemens, je collega’s en je vrienden, je leert opnieuw kijken.
Voor sommigen blijkt het toch moeilijk om de structuur van iemand te bepalen. Maar dat komt soms ook omdat je al een oordeel over iemand hebt. Hij of zij is zo , dus daar hoort die structuur bij. Maar dat is dikwijls niet zo! Het lichaam en het gelaat vertellen altijd de waarheid en daar kan je niet om heen. Dus ongeacht hoe goed je iemand kent, analyseer eerst het gezicht en het lichaam en bepaal dan welke structuur er bij hoort en welke karaktereigenschappen er vast zitten aan die bepaalde structuur. Een lichaam en gelaat liegen nooit!
Een primaire roodstructuur heeft altijd behoefte om te bewegen en zoekt altijd een doel. En vrijheid en onafhankelijkheid is bijna altijd belangrijk voor ze.
Een primaire blauwstructuur heeft rust (nodig) en voeding is belangrijk voor ze. Een primaire geelstructuur is gevoelig voor prikkels van buitenaf en zoekt harmonie.
Dit zijn basisgegevens die vrijwel altijd kloppen.
In deze les hebben we de gezichten van iedereen ook gespiegeld. Dus de linkerkant van iemand zijn gezicht nog een keer aan de linkerkant geplakt en met de rechterkant precies het zelfde. Zo krijg je duidelijk de vrouwelijke en de mannelijke kant van iemand te zien, En welke overheerst!
De foto’s zijn soms hilarisch om te zien maar vertonen wel degelijk bepaalde eigenschappen. Welke kant overheerst, de mannelijke kant of de vrouwelijke kant. Het mooiste is natuurlijk als ze in harmonie vertegenwoordigd zijn . Maar meestal overheerst er een kant. Van iedere leerling hebben we een analyse gemaakt en klassikaal besproken. Op zo’n tweede dag merk je al goed dat de mensen elkaar al beter hebben leren kennen en steeds minder geheimen voor elkaar blijken te hebben.
Het gezicht wordt steeds meer een open landschap voor elkaar.

© Copyright Face-Balance |Gelaatkunde