Onze workshop in Venlo

In Venlo waren we al eerder geweest voor een 5-daagse cursus. Een prettige en rustige ruimte en voor de lunch is er een goed en niet te duur restaurant .
Zoals altijd blijkt een eendaagse workshop tekort voor de informatie die we willen geven. Opvallend op deze dag is dat iedereen bijna de zelfde structuur blijkt te hebben op een enkele uitzondering na.
Wel heeft iedereen een hoog voorhoofd en op deze dag hebben we dan ook het voorhoofd extra aandacht gegeven. Het voorhoofd is ook bijna altijd zichtbaar bij iedereen, behalve bij vrouwen die een pony hebben en daarmee het voorhoofd bedekken. Maar als je vraagt of ze de pony even opzij willen schuiven dan blijkt er dikwijls een hoog voorhoofd onder te schuilen. Zonde vinden wij! Voorhoofden zijn zo prachtig te lezen en hebben zo veel te vertellen. En er zijn ook zo veel verschillende voorhoofden. Normaal let je er niet op, maar als je er op gaat letten, sta je versteld hoeveel ze van elkaar kunnen verschillen in breedte en lengte, schuin naar achter toelopend of schuin naar binnen toelopend. (dit komt minder voor). Spits toelopend of heel breed uitlopend. Naar boven spits toelopend of rond van vorm (Romaans hoofd). Ingevallen slapen of bolle slapen. Een naar voren stekende wenkbrauwboog of juist een wijkend wenkbrauwboog. Horizontale lijnen en verticale lijnen en diagonaal lopende lijnen. Waar lopen die lijnen naar toe en waar komen ze vandaan? Bollingen en holtes in het voorhoofd. Al deze uiterlijkheden hebben allemaal een specifieke betekenis.
Waarom zie je nooit een bokskampioen met een hoog voorhoofd en waarom heeft een goede spits in een voetbalteam meestal een kort voorhoofd?
Waarom kunnen mensen met een breed voorhoofd zo moeilijk keuzes maken?
En nu hebben we het alleen nog maar over het voorhoofd!
Aan het einde van de middag heeft iedereen een korte analyse gehad, waar niet alleen het voorhoofd, maar ook het hele gelaat bekeken is.
En na de les is er veel nagepraat en zijn er nog onopgeloste vragen beantwoord.

Zo, en na een voldaan gevoel weer terug naar ons vertrouwde Zeeland.

© Copyright Face-Balance |Gelaatkunde