Eerste dag, vijfdaagse cursus Gelaatkunde Goes

Het is een mooie en warme dag. Maar in de praktijkruimte van Eddy waar we les geven is het heerlijk koel. Het is een voormalige koelcel voor fruit die omgetoverd is tot een prachtige praktijk en workshop ruimte. En in de koffiepauze en tijdens de lunch kunnen we naar buiten waar het ook genieten is.
Nadat we aan elkaar voorgesteld zijn beginnen we gelijk met de les. De ervaring heeft ons geleerd dat we altijd tijd tekort hebben voor al datgene wat we zo graag willen vertellen.
En we doen veel praktisch werk, waar veel tijd en aandacht in gaat zitten.
In de eerste les wordt veel aandacht gegeven aan de kiembladen en aan de structuren. Wat voor een structuur heeft iemand? En uit welk kiemblad ontstaat die? Het kiemblad ligt aan de basis van je leven. Uit welke kiembladen besta je? Uit één of meerdere kiembladen? En welke karaktereigenschappen horen hierbij?
Een voor een gaan we iedereen analyseren uit welke kiembladen iemand bestaat. De leerlingen gaan hier zelf mee aan de slag, want hoe meer je zelf doet, hoe meer je leert en onthoudt.
Opvallend is dat bijna iedereen wel iets in zich heeft van het ectoderm kiemblad. En op de tweede plaats van het mesoderm kiemblad. Dus gevoel en beweging.
Ook worden foto’s bekeken van vroeger. Je ziet dan de metamorfose van vroeger tot nu. Sommige mensen hadden vroeger een breed gezicht en nu smal. Maar het kan ook andersom!
Veel ligt aan de omgeving waarin je opgroeit maar ook natuurlijk aan het DNA wat je in je draagt.
Het is interessant om te zien hoe iemand als een heel kwetsbaar kind (smal) opgroeit tot een heel weerbaar (breed) iemand.
In de eerste les leren we vooral om opnieuw te kijken naar iemand. Waar moet je allemaal op letten? Je leert te kijken naar lengte lijnen en naar breedte lijnen. Je leert de Ik- lijn te ontdekken en hoe belangrijk is die voor iemand. We kijken niet alleen naar het gelaat, maar ook naar de lichaamsbouw, naar de stand van de schouders, naar de verhouding van het hoofd met het lichaam, naar de stand van de nek en van de voeten. Allemaal details waar je normaal gesproken niet op let, maar waar je vanaf deze eerste les steeds meer op gaat letten.

© Copyright Face-Balance |Gelaatkunde