Workshop Gelaatkunde

Vergroot je inzicht met workshop gelaatkunde

Doel van de geaccrediteerde workshop is er om jezelf en je omgeving beter te begrijpen, puur door naar de vorm van schedel, gezicht en lichaamsbouw te kijken.

Je krijgt een vernieuwd inzicht van jezelf, partner, kinderen cliënten of mensen in je omgeving. Heb je het juiste beroep, de juiste studierichting gekozen? Wat zijn je sterke en zwakke kanten?

Welke onderwerpen worden zeker besproken in de workshop:

  • De 3 basistypes mens met hun karakter en gezondheid.
  • Biologisch energieën, de natuurwetten.
  • Driedelig gezicht , fysieke kracht (lichaam), manier van denken en veel gebruikte overwegingen ( de geest ) en hoe je het communiceert ( de circulatie )
  • Wat vertellen de oren, de oorzaak of oorsprong?
  • Een korte en kernachtige scan over het gezicht, wat betekent de mond, de neus, de ogen ect
  • En het belangrijkste, iedere deelnemer wordt geanalyseerd!

Praktische informatie:

Datum: Zaterdag 24 juli 2021
Lestijden: 09.30-16.00 uur
Locatie: Balans Healing
’s Gravenpolderseweg 124
4462 RA GOES
Kosten: €175,00

Inschrijven: eddyfilius@gmail.com 0f +31 (0)633718959
Website: www.face-balance-gelaatkunde.nl

Extra informatie vijfdaagse cursus gelaatkunde

DAG 1
Op de 1ste dag van deze boeiende 5-daagse cursus vertellen we over de geschiedenis van de gelaatkunde en wie de grondleggers zijn. Ook maakt u kennis met de literatuur die we gebruikt hebben om deze kennis op de doen.
Tijdens de gehele cursus maken we gebruik van een PowerPoint presentatie en laten u vele foto’s en illustraties zien waarin alles nog duidelijker wordt gemaakt.
Gelaatkunde vind zijn oorsprong in de kiembladenleer. Hierover wordt uitgebreid gesproken en het wordt met vele voorbeelden duidelijk gemaakt wat deze leer precies inhoudt.
Vervolgens leert u welke structuren er uit de kiembladen kunnen ontstaan en hoe u deze kan ontdekken bij uzelf en bij anderen. In de cursus wordt veel met elkaar geoefend, dus theorie wordt afgewisseld met praktische ervaring.
We gaan op deze eerste dag leren hoe je anders kan gaan kijken naar jezelf en naar anderen.
We vertellen over lengtelijnen en over breedtelijnen. We vertellen over de biologische energieën die door ieder mens lopen en hoe je die kan zien. En ten slotte leren we je hoe je kan zien of iemand meer vanuit zijn gevoelskant of rationele kant reageert op zijn omgeving.
Ook wordt er een foto van uw gelaat gemaakt die later in de cursus besproken zal worden.

DAG 2

Vandaag gaan we o.a.de foto bespreken die de eerste dag van jou en van iedereen gemaakt is. Op deze manier breng je in praktijk wat je de eerste dag geleerd hebt.
Hierna gaan we het voorhoofd behandelen. Hieraan is veel af te lezen. Je hebt veel verschillende vormen van voorhoofden en ieder voorhoofd geeft weer zijn eigen talenten en zwakheden weer.
Het voorhoofd kan laag of hoog, smal of breed, hol of bol gevormd zijn. Het heeft zeer veel verschillende vormen en ieder vorm geeft wel een talent of kwaliteit aan. Op deze dag leren we nog beter te kijken naar een gelaat.
Bij het voorhoofd horen ook de ogen. De ogen zijn de vensters van de ziel. En rond de ogen zitten de reflexzones van het urogenitale stelsel. Alle reflexzones die met de waterhuishouding van het lichaam te maken hebben, zitten rond de ogen. Hieraan valt dus veel af te lezen over de gezondheid van je lichaam.

DAG 3

Op deze derde dag van de cursus gaan we al die verschillende neuzen en monden serieus bekijken. Wat zeggen al die verschillende neuzen over het karakter van iemand? Wat betekent het als een neus bol of hol is? Wat als je een bolle neuspunt of juist een spitse neuspunt hebt? Een kleine neus of een grote neus? Heb je wel eens naar de neuswortel van iemand gekeken? Of naar de neusvleugels? Al deze details worden uitvoerig besproken.
En zoals de ogen de vensters van de ziel zijn, zo is de mond de sluitspier van de ziel.
Monden zijn er in veel verschillende vormen en maten en alles heeft een betekenis.
Alle reflexzones van de spijsverteringsorganen zitten op en rond de mond. De lippen krijgen hier speciale aandacht omdat die de reflexzones van de darmen vertegenwoordigen. Een goede darmwerking en flora is immers de basis van een goede gezondheid.

DAG 4

Vandaag wordt de schedel van alle kanten bekeken. Er wordt veel geoefend met elkaar en je leert de verschillende schedelvormen ook te voelen. Want de schedel wordt dikwijls bedekt met haren en dan kan je weinig zien, maar de vorm is wel voelbaar met je handen. Maar haren hebben ook iets te vertellen. Haren zijn het uiteinde van ons zenuwstelsel en reageren op onze gevoelens en over hoe we ons voelen.
Speciale aandacht geven we aan het achterhoofd waar zoveel aan af te lezen of te voelen is.
Soms kan je aan de vorm van het achterhoofd meer over iemand zijn karakter vertellen, dan wat je aan het gelaat kan zien.
Ook leer je de kracht van de verschillende assen te lezen, zoals de liefdes-as, de doe-as en de concentratie-as.
Je leert vandaag hoe je kan zien of iemand veel behoedzaamheid heeft, of iemand de neiging heeft om altijd iemand te verbeteren, of iemand spanning zoekt of juist rust. Het wordt een praktische dag met veel oefeningen en ongetwijfeld veel vragen, omdat er zoveel te zien is.

DAG 5

Op deze laatste lesdag wordt de meest boeiende en veelzeggende vorm van ons gelaat besproken, het oor.
De oren zijn de blauwdruk van ons lichaam. Al vroeg in de prenatale periode van je leven wordt het oor gevormd. Deze vorm van je oor verandert gedurende je hele leven niet meer. Vandaar dat wij het oor de blauwdruk van je leven noemen. Aan het oor zijn vele geheimen te ontdekken.
Wist u dat de meeste topsporters dezelfde kenmerk van een oor bezitten? Dat de hele ruggenwervel af te lezen is aan het oor? Dat de hoeveelheid levensenergie af te lezen is aan een oor?
Het oor herbergt vele geheimen en op deze dag leert u ze allemaal te ontdekken.
Ook de hals en de nek wordt ten slotte behandeld, zodat we uiteindelijk het gehele gelaat van de voor- en zij- en achterkant hebben besproken.
Na deze 5-daagse cursus kunt u zich terecht en met trots gelaatdeskundige noemen.
Een certificaat van deelneming ligt voor u klaar.

Vijfdaagse cursus gelaatkunde BREDA

Sinds maart 2013 is de 5-daagse cursus Psychognomie/Gelaatkunde geaccrediteerd door diverse Beroepsverenigingen: BATC, LVNG, VNRT, NVST en VBAG. Bij andere beroepsverenigingen wordt de aanvraag door de therapeut goedgekeurd.

Gelaatkunde is een zeer praktische en toepasbare techniek, welke je inzicht geeft in de totale mens.
Na de vijfdaagse cursus gelaatkunde kun je een grondige analyse maken waarin bijvoorbeeld het unieke karakter van een persoon , de ideale lichaamshouding, de constitutie en de sterke en zwakkere punten ten aanzien van de gezondheid in kunnen staan.

Wij praten niet over het gedrag van mensen, wij laten zien hoe bepaald gedrag ontstaat.

In de cursus wordt diep ingegaan op de gezondheid en het karakter van de mens. U krijgt uitgebreide gedocumenteerde informatie van de Frenologie, Patho-Fysiognomie en Psychognomie.

Cursus per dag

Dag 1
geschiedenis
kiembladenleer
energieën
structuren
1e fotoshoot
Dag 2
voorhoofd
ogen
profieltekening
analyse foto
Dag 3
neus
hartlijnen
mond
Dag 4
haren
schedel
zijhoofd
achterhoofd
assen
2e fotoshoot
Dag 5
oren
nek, hals   schouders
analyse foto

 

Theorie en praktijk worden steeds afgewisseld zodat de stof meteen praktisch wordt gemaakt en daardoor sneller door de cursist bruikbaar wordt.

5-daagse cursus Gelaatkunde 2018

Locatie:

De Ruimte, website BREDA

 

Data:

Zaterdag, 15 september, Zaterdag 6 oktober, Zaterdag 3 november, Zaterdag 8 december, Zaterdag 12 januari 2019

 

De prijs voor deze 5-daagse cursus bedraagt € 575,= incl. btw
Tot 1 april 2018 ontvangt u 50,00 euro korting
De lesdagen zijn 09.30 tot 16.00 uur
De prijs is inclusief koffie/thee, certificaat en een uitgebreide syllabus.
De 5-daagse cursus Gelaatkunde wordt geaccrediteerd voor 45 uur door (zie KTNO )

– NVST
– LVNG
– VBAG
– BATC
– VNRT

U kunt zich inschrijven via eddyfilius@gmail.com

 

 

Verslag van de tweede dag van de 5-daagse cursus gelaatkunde in Goes


En alweer zo’n mooie dag! We hebben een prachtige nazomer.
We horen veel enthousiaste geluiden over hoe de leerlingen anders naar mensen zijn gaan kijken.
Ze letten op veel dingen waar ze normaal gesproken nooit naar zouden kijken. En ook welke conclusies je daar uit kan trekken! Natuurlijk ga je anders kijken naar je medemens, je collega’s en je vrienden, je leert opnieuw kijken.
Voor sommigen blijkt het toch moeilijk om de structuur van iemand te bepalen. Maar dat komt soms ook omdat je al een oordeel over iemand hebt. Hij of zij is zo , dus daar hoort die structuur bij. Maar dat is dikwijls niet zo! Het lichaam en het gelaat vertellen altijd de waarheid en daar kan je niet om heen. Dus ongeacht hoe goed je iemand kent, analyseer eerst het gezicht en het lichaam en bepaal dan welke structuur er bij hoort en welke karaktereigenschappen er vast zitten aan die bepaalde structuur. Een lichaam en gelaat liegen nooit!
Een primaire roodstructuur heeft altijd behoefte om te bewegen en zoekt altijd een doel. En vrijheid en onafhankelijkheid is bijna altijd belangrijk voor ze.
Een primaire blauwstructuur heeft rust (nodig) en voeding is belangrijk voor ze. Een primaire geelstructuur is gevoelig voor prikkels van buitenaf en zoekt harmonie.
Dit zijn basisgegevens die vrijwel altijd kloppen.
In deze les hebben we de gezichten van iedereen ook gespiegeld. Dus de linkerkant van iemand zijn gezicht nog een keer aan de linkerkant geplakt en met de rechterkant precies het zelfde. Zo krijg je duidelijk de vrouwelijke en de mannelijke kant van iemand te zien, En welke overheerst!
De foto’s zijn soms hilarisch om te zien maar vertonen wel degelijk bepaalde eigenschappen. Welke kant overheerst, de mannelijke kant of de vrouwelijke kant. Het mooiste is natuurlijk als ze in harmonie vertegenwoordigd zijn . Maar meestal overheerst er een kant. Van iedere leerling hebben we een analyse gemaakt en klassikaal besproken. Op zo’n tweede dag merk je al goed dat de mensen elkaar al beter hebben leren kennen en steeds minder geheimen voor elkaar blijken te hebben.
Het gezicht wordt steeds meer een open landschap voor elkaar.

Onze workshop in Venlo

In Venlo waren we al eerder geweest voor een 5-daagse cursus. Een prettige en rustige ruimte en voor de lunch is er een goed en niet te duur restaurant .
Zoals altijd blijkt een eendaagse workshop tekort voor de informatie die we willen geven. Opvallend op deze dag is dat iedereen bijna de zelfde structuur blijkt te hebben op een enkele uitzondering na.
Wel heeft iedereen een hoog voorhoofd en op deze dag hebben we dan ook het voorhoofd extra aandacht gegeven. Het voorhoofd is ook bijna altijd zichtbaar bij iedereen, behalve bij vrouwen die een pony hebben en daarmee het voorhoofd bedekken. Maar als je vraagt of ze de pony even opzij willen schuiven dan blijkt er dikwijls een hoog voorhoofd onder te schuilen. Zonde vinden wij! Voorhoofden zijn zo prachtig te lezen en hebben zo veel te vertellen. En er zijn ook zo veel verschillende voorhoofden. Normaal let je er niet op, maar als je er op gaat letten, sta je versteld hoeveel ze van elkaar kunnen verschillen in breedte en lengte, schuin naar achter toelopend of schuin naar binnen toelopend. (dit komt minder voor). Spits toelopend of heel breed uitlopend. Naar boven spits toelopend of rond van vorm (Romaans hoofd). Ingevallen slapen of bolle slapen. Een naar voren stekende wenkbrauwboog of juist een wijkend wenkbrauwboog. Horizontale lijnen en verticale lijnen en diagonaal lopende lijnen. Waar lopen die lijnen naar toe en waar komen ze vandaan? Bollingen en holtes in het voorhoofd. Al deze uiterlijkheden hebben allemaal een specifieke betekenis.
Waarom zie je nooit een bokskampioen met een hoog voorhoofd en waarom heeft een goede spits in een voetbalteam meestal een kort voorhoofd?
Waarom kunnen mensen met een breed voorhoofd zo moeilijk keuzes maken?
En nu hebben we het alleen nog maar over het voorhoofd!
Aan het einde van de middag heeft iedereen een korte analyse gehad, waar niet alleen het voorhoofd, maar ook het hele gelaat bekeken is.
En na de les is er veel nagepraat en zijn er nog onopgeloste vragen beantwoord.

Zo, en na een voldaan gevoel weer terug naar ons vertrouwde Zeeland.

© Copyright Face-Balance |Gelaatkunde